Flere hænder klapper

Genanvendelse af BRITA-filtre

Sammen til fordel for miljøet

Uanset om det er som emballage til vores mad, i vores køkkenapparater eller i vores biler: Det er umuligt at forestille sig en hverdag uden plastik. Plast er trods alt meget praktisk, da det vejer lidt og er let at forme. Hos BRITA arbejder vi også med plastik, hvad enten det er i vores vandfilterpatroner til husholdninger eller i vores professionelle filtre hos vores forretningspartnere.

Ud over plast arbejder vi også med andre værdifulde materialer for at opnå den bedste vandfilteroplevelse. Det er derfor, vi begyndte at genanvende vores filter i 1992. På denne måde sparer vi på ressourcerne og beskytter miljøet på samme tid.

BRITA-genanvendelsesprogram - etableret 1992

"Hvorfor skulle vi overlade genanvendelsen af vores vandfilter til andre, når vi selv kan gøre det sammen med vores partnere?" Det var det, BRITAs grundlægger Heinz Hankammer spurgte om, da han i 1992 lancerede genanvendelsesprogrammet for BRITA-vandfilterpatroner. På det tidspunkt var det virkelig et banebrydende projekt!

Siden da er vandfilterpatroner, der er bragt til BRITAs hovedkvarter i Tyskland, blevet sorteret på virksomhedens eget anlæg og behandlet med henblik på genanvendelse. Vi regenererer også selv filtermaterialet og bruger det igen i nye vandfilterpatroner - og dermed lukker vi virkelig materialekredsløbet. 

Lær, hvordan vores interne genanvendelsesprogram fungerer ved hjælp af de vigtigste komponenter i BRITA-vandfilterpatroner.

Dele af makulerede patroner i en hånd

Plastindkapsling

Indkapslingen af plast bliver først makuleret på stedet og derefter indsamlet af partnervirksomheder. De renser og sorterer plasten og maler den til granulat. Plastindustrien kan derefter bruge dette til at fremstille nye plastdele.

Aktivt kul i en kasse

Aktivt kul

Det aktive kul returneres til leverandørerne af aktivt kul. De behandler det igen og bruger det igen til forskellige filterprocesser, f.eks. til spildevandsrensning.

Ion-veksler i en hånd

Ion-veksler

I vores eget anlæg regenereres ion-veksleren og tilføjes til nye filterpatroner. Det betyder, at nye BRITA-filterpatroner kan indeholde genvundne ion-vekslere - med den samme kvalitet og ydeevne. Det er virkelig bæredygtigt!

Genanvendelse af BRITA-vandfilterpatroner på 75 sekunder

Vil du gerne vide, hvordan genanvendelse fungerer for din BRITA-vandfilterpatron? Vores video viser, hvordan det fungerer ved hjælp af MAXTRA-patronen som et eksempel.

Brita Video Placeholder

Meget smart og fantastisk for miljøet: Takket være BRITAs genanvendelsesprogram kan næsten alle komponenter i BRITA-vandfilterpatronerne genanvendes og tilbageføres til materialekredsløbet.

Genanvendelse af BRITA-vandfilterpatroner på verdensplan

BRITA-genanvendelsesprogrammet er blevet etableret i mange europæiske lande som Tyskland, England, Frankrig, Spanien, Schweiz, Belgien, Belgien og Holland. I samarbejde med mange handelspartnere indsamles BRITA-vandfilterpatroner og bringes til vores hovedkvarter i Tyskland.  

I Asien transporteres vandfilterpatroner ikke til Tyskland. I stedet samarbejder vi med partnervirksomheder for at muliggøre genanvendelse af filtre lokalt.

BRITA-produktionsanlæg i Bad Camberg/Tyskland

BRITA-produktionsanlæg i Bad Camberg/Tyskland: Det er her, BRITA-vandfilterpatroner produceres, herunder regenererede ion-vekslere.

Lokal genanvendelse af BRITA-vandfilterpatroner

Af forskellige årsager er vi endnu ikke i stand til at iværksætte BRITA-genanvendelsesprogrammet i dit land. Vores mål er dog at tilbyde genanvendelse af BRITA-vandfilterpatroner så vidt som muligt. For at opnå dette ser vi bl.a. på transportveje og juridiske rammebetingelser. Vi er sikre på, at vi snart vil finde en passende løsning for dit land.

Alligevel kan du allerede i dag gøre noget ved at bortskaffe dine vandfilterpatroner i overensstemmelse med de lokale regler.